Добре дошли, Гост
Username: Парола: Secret Key
Вила Жани предлага отлични условия за вашата незабравима почивка в Ахтопол.
Още...
 • Страница:
 • 1

ТЕМА: Мързелуване – основна цел в почивката на българите

Мързелуване – основна цел в почивката на българите 12 години 6 месеца ago #14

 • ahtopol
 • ahtopol's Avatar Topic Author
 • Offline
 • Administrator
 • Administrator
 • Почивка на море - Вила Жани Ахтопол / Ahtopol
 • Мнения: 34
 • Карма: 10
 • Thank you received: 1
Мързелуване – основна цел в почивката на българите


Основната цел на почивката за българите е излежаване и мързелуване. Тези от тях, които избират за отпуските си дестинация в чужбина, го правят основно с цел да обикалят и разглеждат забележителности. Това показва изследване, направено по поръчка на Държавната агенция за туризъм и финансирано от Оперативна програма "Регионално развитие" на ЕС.
33 на сто от участвалите в проучването казват, че най-важно за тях е по време на отпуската им да разглеждат природни забележителности, за 32 процента е важен туризмът под формата на ходене пеша и алпинизъм, на трето място са групата хора, които искат да разглеждат културни забележителности, следват ходенето на плаж, риболов и едва 6 на сто се вълнуват от изживяванията, които предлагат спа хотелите. Още по-малко – 3 на сто са посочили, че искат да спортуват/включително да карат ски/ по време на ваканцията си.
Тези, които прекарват ваканцията си в чужбина, се определят като авантюристи, обичат предизвикателствата и промените както и поемането на рискове. Желанието да пътуват навън се формира най-вече от удовлетворението от състоянието на инфраструктурата, обслужването, допълнителните услуги.
За възрастовата група 18-24 години любими курорти са Слънчев бряг, Златни пясъци, Несебър, защото за тях е важен купонът, а материалната база няма почти никакво значение, сочи още проучването. За това къде да отидат на почивка, те черпят информация за подходящите места за туризъм от препоръки на познати и също от интернет форумите, а не разчитат на реклами и брошури.
Българските туроператори, участвали в анкетата, признават, че пакетите, които се предлагат на чужденци са по-изгодни от тези за българи.
Много от участвалите в изследването казват, че в България материалната база е по-добра от тази в чужбина, но няма достатъчно информация за нея. Анкетираните хотелиери и туроператори твърдят, че в чужбина и специално в Гърция и Турция хотелите са остарели, но са в приятна обстановка, а у нас е точно обратното - нови хотели в ужасна среда.
Семейните българи харчат повече в България, а пък необвързаните - когато са в чужбина, показват данните от проучването. Друга интересна подробност е, че хората от провинцията оставят значително повече при пътуване зад граница, отколкото тези от София.
По традиция българите планират доста късно почивката си. Когато тя е у нас - това става от две седмици до месец преди началото й, а за чужбина - от 1 до 3 месеца предварително. Резервациите и в двата случая се правят около 1 месец преди пътуването.
Работещите в туризма препоръчват на държавата да подобри инфраструктурата, да инвестира повече в реклама и да разработи политика за стимулиране на сектора. Ако България се утвърди като целогодишна туристическа дестинация и през почивните си дни/извън дългите ваканции/ българите почиват у нас, а не заминават за Турция и Гърция, те биха били склонни да инвестират в обучение на персонала.
Собствениците на хотели и ресторанти твърдят в направеното изследване, че няма разлика в обслужването на българи и чужденци в родните курорти и също, че българите са предпочитани от тях, защото харчат повече от другите.
The following user(s) said Thank You: stoian

Please Вход to join the conversation.

Почивка на море - Вила Жани Ахтопол / Ahtopol
ahtopol-hotelikvartiri.com/
bg-ahtopol.com
 • Страница:
 • 1
Time to create page: 0.043 seconds
Създадено с Kunena форум
   
© Вила Жани Ахтопол